Seçimlerin ilan edilmesiyle birlikte partiler milletvekili adaylarını belirlemek için çalışmalar başlattı. Devlet Seçim Komisyonunun yayınladığı takvime göre aday listelerinin en geç 12 Mart’a kadar teslim edilmesi gerekiyor.
SDSM, 8 ile 12 Mart arasında yapacağı kongrede milletvekili aday listelerini belirleyeceğini açıkladı. Partinin genel sekreteri Lyupço Nikolovski, ülke genelinde şubelerden aday teklif edildiği gibi üyelerin kendilerini de aday gösterebileceğini söyledi.
VMRO-DPMNE ise liste başlarını 5 Mart’ta açıklayacağını duyurdu. Aday listesinin tamamının ise 10 Mart’a kadar kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
Listelerin belirlenmesinin ardından 23 Mart’ta resmi olarak seçim kampanyası başlayacak ve 10 Nisan’da gece yarısına kadar devam edecek.


