330 bini aşkın emekliye 5 bin denar maaş artışı sözü yerine getirildi. Hükümet, 2.500 denarlık Mart ayı maaşının ödenmesiyle emeklilere 5.000 denarlık doğrusal artış döngüsünün tamamlandığını bildirdi.
Mevcut artışla birlikte, açıkladıkları verilere göre, Mart ayında en düşük emekli maaşı 18 bin 192 denar olurken, ortalama emekli maaşı ise 26 bin 258 denar civarında seyrediyor.
Hükümetin açıklamasında, “Emekliler güvenli ve onurlu bir yaşamı hak ediyor. Ayrıca, Hükümet olarak emeklilik yaşını yükseltmeyeceğiz. Kadınlar için şu anda 62, erkekler için 64 olan emeklilik yaşını yükseltmememiz ve en az 15 yıl hizmet süresi şartı aranması gerekmektedir. Emeklilere bakmak bizim görevimiz ve hedefimizdir” denildi.