Üsküp Radyosu Türkçe Programı’nın emekli gazetecisi Nermin Sadiku vefat etti. Üsküp Radyosu’nun emektarlarından Nermin Sadiku bugün Çair camisinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Butel Mezarlığında defnedilecek.

Yeni Balkan olarak merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Nermin Sadiku

Nermin Sadiku’nun, Türk Radyosu ile yolu 1993 yılında kesişti. Radyoya kabul edilmesinde dönemin Radyo Müdürü Slobodan Çaşule ve Türk Radyosu Sorumlusu Emine Ademi büyük katkı sundu.

Üsküp Radyosundaki ilk görevi fonotek bölümündeydi. Tüm ses kayıtlarının korunduğu, kayıt kitaplığı olarak da adlandırılan bu bölümde, radyoda kaydedilmiş bütün bantlar yer alıyordu.

Bir süre fonotekte çalıştıktan sonra Türk Radyosuna geçiş yaptı. Türk Radyosu’nda baş organizatör olarak çalışmaya başladı.

Türk Radyosunun en parlak döneminde, Radyonun başında Emine Ademi’nin bulunduğu zamanda işe başladı. Üsküp Radyosu Türkçe Programı’nda emekli olana kadar çalıştı.