Merkez Bankası, ilk kez ev almak isteyenlere yönelik kredi koşullarını kolaylaştıracak, ancak yatırım amaçlı konut kredilerine daha sıkı kriterler getirecek. Söz konusu önlemlerin önümüzdeki bir iki hafta içinde açıklanması bekleniyor.
Merkez Bankası Başkanı Trayko Slavevski, konut fiyatlarının özellikle başkentte hızla yükseldiğini belirterek, “Bu durum genç çiftleri ve ilk kez ev almak isteyenleri zor durumda bırakıyor. Amacımız bu trendi durdurmak” dedi.
Slavevski, bankalarla yakın temas içinde olduklarını ve bazı önerilerin kabul edildiğini söyleyerek, ilk evini alanlara KDV iadesi seçeneğinin masada olduğunu açıkladı.
Başkan, yatırım amaçlı alınan konutların daha riskli olduğuna dikkat çekerken, gerçekten yaşam amacıyla ev alanların kredilerini geri ödeme ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu vurguladı.



