Üsküp’te faaliyet gösteren ZOR Derneği, bu Ramazan ayını da çeşitli etkinliklerle tamamladı. Ramazan ayında düzenlediği bayanlara yönelik geleneksel mukabele, Tuba Mektebi öğrencilerine iftar yemeği, ihtiyaç sahibi çocuklarına Bayramlık hediyelik eşyalar, gıda yardımları gibi etkinliklerle, birçok kişinin sevincine ortak oldu.

Mukabeleye kadınlardan yoğun ilgi

Ramazan ayında, Tuba Mektebi kapsamında kadınlara yönelik okunan mukabele geleneği bu yıl da devam ettirilerek, Kadir Gecesi münasebetiyle okunan hatimlerin duası yapıldı. Mukabaleye ayrıca şehir dışı ve yurt dışından kadınlar Zoom programı üzerinden katıldı.

Tuba Mektebi’nin öğrencilerine iftar verildi

Ramazan ayı münasebetiyle Tuba Mektebi Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar yemeği geleneğini bu yıl da sürdürdü. Tuba Mektebi’nde küçük grup öğrencilere yönelik düzenlenen iftar yemeği sonrasında ise Logoped İmla Zeneli tarafından çocuklara çeşitli etkinlikler düzenlendi.

100 üniversite öğrencisine iftar yemeği ve Ramazan boyunca 5'er lise ve üniversite öğrencisine iftar için 1.500 denar verildi.

Resne'de 2001 yılından bu yana devam eden iftar geleneği bozulmadı

Resne ve Prespa bölgesinden bayanların yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen iftar programında, Resne Hacı Murat Kur’an Kursu öğrencileri ve Struga Müftülüğüne bağlı Livadhi köyü camii kur’an kursu öğrencilerinin sunumları büyük beğeni ile izlendi.

Programın sonunda ise hatim duası yapıldı. Çocuklara boyama etkinliği yapıldı. Programda yer alan öğrencilere ZOR Derneği tarafından bayramlık hediyeler de verildi.

İhtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Paylaşmak ayı olan Ramazan ayında ZOR Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını esirgemedi. Gıda kuponları, yardım paketleri dağıtarak ihtiyaç sahibi ailelere küçük de olsa katkıda bulundu.

“Bayramın Neşesi, Çocukların Gülüşüyle Çoğalır” adlı kampanyayla yıllardır bu geleneği bozmayan ZOR Derneği, yine ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık eşyalar aldı.

Kuzey Makedonya genelini kapsayan yardımlarla, 5 bin 320 çocuğun mutluluğuna mutluluk katıldı.

Eşyalar, Üsküp’teki ilkokul ve anaokul öğrencilerine, Üsküp’e bağlı Hasanbeg, Saray, Araçinovo, Dırjilova, Cvetova, Batinci, Luboten, Lyuboş, Straçinci, Morane, Studeniçani, Gırçec, Raduşa, Arnaki, Bukoviç, Boyane, Kruşopek; Kumanova-Slupçan, Opay, Nikuştak, Lipkovo, Lopat; Kalkandelen ve civar köyleri, Tearce, Gostivar ve civarı, Vrapçişte, Merkez Jupa ve Gorenca, Ocovca, Vapa, Jitnenik, Crnobotci, Majramovci, Balanca, Küçük Papradnik, Brostica köyleri, Kocacık, Dılgaş, Novak, Pralenik, Valandova bölgesi, Radoviş bölgesi, İştip bölgesi, Berovo-Crnik, Kanatlar, Debreşte, Manastır, Ohri, Struga ve Livadhi köyü, Resne ve Prespa bölgesi, Kırçova, Plasnitsa, Lisiçani gibi birçok bölgeye çocuklara öğretmenler ve diğer gönüllüler tarafından ulaştırıldı.

Aynı zamanda üniversite kız öğrencilerine zekat, 100 adet battaniye, nişanlı kızlara 25 adet çeyizlik paket hediye edildi.

ZOR Derneği tarafından yapılan açıklamada ise yardımların yapılması için maddi ve manevi destekte bulunan yerli iş adamları ve eşlerine, “Türk’üm Kadınım Danimarka’dayım” kadınlar grubu üyelerine, okul müdürlerine, öğretmenlere, ebeveynlere, dernek üyelerine, hayırseverlere, eşyların dağıtımını ücretsiz olarak yapan B-post kargo yetkililerine ve tüm destekçilere teşekkürlerini iletti.