Ülkede şehirlerarası otobüs bilet fiyatları birkaç yıl öncesine göre yüzde 100’ün üzerinde arttı. Bazı şehirlerde hiç otobüs seferi bulunmuyor, birçok şehirde gidiş-dönüş bileti bulunmuyor, öğrencilere yönelik indirimler de yapılmıyor, bu da öğrencilerin yaşam standartlarını etkiliyor.
Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Öğrenci Meclisi (USS-UKIM), bugün düzenlediği basın toplantısında, Öğrenci Standartları Komisyonu tarafından yürütülen öğrencilerin ulaşımla ilgili mali sorunlarının analizini sundu. Analiz bulgularına göre, Ohri, Manastır, Koçana, Pirlepe, Resne, Struga, Kırçova ve Gostivar'da öğrenci biletlerinde indirim var ancak bunlar istisna. Başka bir şehre öğrenim için seyahat eden öğrencilerin büyük çoğunluğu bu imkânlardan yararlanamıyor.
Üsküp Üniversitesi Öğrenci Meclisi, tüm ulaşım şirketlerine öğrencilere indirim uygulanması veya en azından öğrencilere gidiş-dönüş bileti verilmesi, üniversite şehirlerine (Manastır, Kalkandelen, İştip, Ohri) ise öğrencilere ücretsiz şehir içi ulaşım sağlanması yönünde talep gönderecek.