Maliye Bakanlığı, 2025 yılı tütün üretimi kapsamında üretilip teslim edilen tütünler için toplam 2 milyar 28 milyon 714 bin 243 denar tutarında sübvansiyon ödemesinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Destek ödemelerinden 15 bin 144 tütün üreticisi yararlandı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu ödemenin hükümetin tarım sektörüne yönelik sürekli ve zamanında destek sağlama kararlılığının bir göstergesi olduğu vurgulandı. Açıklamada, tütüncülüğün ülke ekonomisi açısından stratejik ve geleneksel öneme sahip bir tarımsal faaliyet olmaya devam ettiği belirtildi.
Düzenli ve zamanında yapılan sübvansiyon ödemeleriyle çiftçilerin mali istikrarının güçlendirilmesinin, üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının ve kırsal bölgelerin kalkınmasının hedeflendiği ifade edildi.
Maliye Bakanlığı, hükümetle birlikte yerli tarımın rekabet gücünü artıracak, çiftçilerin gelir seviyesini yükseltecek ve tarım sektörünün sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayacak politikaları uygulamaya devam edeceklerini bildirdi.





