Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Kuzey Makedonya Dışişleri ve Ticaret Bakanı Timço Mucunski, Yeni Balkan’a özel açıklamalarda bulundu.
Mucunski, forum hakkında, “Antalya Diplomasi Forumu’nda üst üste ikinci yıl bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu etkinlik, birçok ülkeyi bir araya getirirken aynı zamanda akademik topluluğun da aktif şekilde yer aldığı bir platformdur” dedi.
Çok sayıda uluslararası uzmanın da etkinliğe katıldığını belirten Mucunski, forumun ulusal çıkarların tanıtılmasına yönelik görüşmelerin gerçekleştirilebildiği önemli bir zemin sunduğunu ifade etti.
Balkan Barış Platformu, Balkan Liderlerini de Bir Araya Getirecek
Balkan Barış Platformu’nun, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın öncülüğünde hayata geçirilen yenilikçi ve faydalı bir girişim olduğunu vurgulayan Mucunski, platformun Batı Balkan ülkelerini Türkiye ile bir araya getirdiğini ve somut önlemler içerdiğini belirtti.
Mucunski, söz konusu girişimin; altyapı, eğitim, gençlik ve kriz yönetimi gibi alanlarda iş birliğini kapsadığını kaydederek, “Birçok toplantı gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde bunun sektörel iş birliklerine de yönelmesini bekliyoruz” dedi.
Ayrıca platform kapsamında yakın gelecekte bir liderler toplantısının düzenlenmesinin planlandığını ifade etti.


