Hristiyan Mickoski’nin Meclis’e sunduğu teklif doğrultusunda, yarın yapılacak oturumda iki bakan yardımcısının seçilmesi bekleniyor.

Teklife göre, Admir Şabani’nin Savunma Bakanlığı’ndan sorumlu bakan yardımcısı olarak görevlendirilmesi oylanacak. Driton Süleymani’nin ise Eğitim ve Bilim Bakanlığı’ndan sorumlu bakan yardımcısı olarak atanması gündemde olacak.

Şabani, kariyerinin uzun yıllarını Devlet Seçim Komisyonu’nda geçirdi. Savunma alanında doğrudan bir tecrübesi bulunmadığı belirtiliyor. Meclis’e sunduğu özgeçmişe göre hukuk mezunu olan Şabani’nin AGİT ve USAID kurslarına katıldığı ifade ediliyor. Ayrıca seçim süreçleri konusunda çeşitli gruplara eğitimler verdiği biliniyor.

Süleymani ise ekonomi mezunu. Daha önce Kumanova’da belediye meclis üyeliği ve Üsküp’te Müze müdürlüğü yaptı. Halen Üsküp’te bulunan “Tsvetan Dimov” Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapıyor.

Advert