Macaristan, Çekya, Polonya ve Slovakya Dışişleri Bakanları, Avrupa Birliği’ne (AB) Kuzey Makedonya ve Arnavutluk ile müzakerelerin başlatılmasını talep eden ortak açık mektup gönderdi.
‘Batı Balkanları ileriye hareketlendirelim’ başlıklı mektupta bu iki ülkenin AB yolunda görevlerini yerine getirdikleri vurgulanıyor.
Mektupta, “Kuzey Makedonya ile Arnavutluk AB yolunda önemli kriterleri yerine getirmiştir. Özellikle Kuzey Makedonya, Yunanistan’la uzun yıllar süren sorunu da Prespa anlaşmasıyla çözmüştür” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca Üsküp ve Tiran’a hakkında Avrupa Komisyonu tarafından daha Mayıs ayında müzakerelerin başlatılmasıyla ilgili şartsız öneride bulunduğu da vurgulandı.
Mektupta Çekya Dışişleri Bakanı Tomáš Petříček, Polonya Dışişleri Bakanı Jace Czaputowicz, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ve Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajčák’ın imzası yer alıyor.


