Makedonya Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, geçen yılın dördüncü çeyreğinde, başkent Üsküp’teki konut fiyatları yıllık bazda yüzde 25 artarken, aylık bazda ise yüzde 3,2 yükseldi. Üçüncü çeyrekte yıllık artış yüzde 25,1, ilk ve ikinci çeyrekte ise sırasıyla yüzde 19,5 ve 19,9 olarak kaydedilmişti.
Merkez Bankası, konut fiyat endeksini, Üsküp’te satışa sunulan daire verileri üzerinden hesaplıyor.
Devlet İstatistik Kurumu’nun ekim ayı verilerine göre, geçen yıl verilen 446 inşaat izinli projeden 289’u (%64,8) yüksek katlı binalar için olup, toplam 1.177 konut inşa edilmesi planlanıyor.
Kadastral Emlak Ajansı’nın üçüncü çeyrek verilerine göre, Üsküp’ün Centar Belediyesi sınırlarında bir dairenin metrekare fiyatı en yüksek 189.231 denar (metrekare başına yaklaşık 3.000 avro) olarak kaydedildi. 91 metrekarelik bu dairenin toplam fiyatı ise 280.000 avro olarak gerçekleşti.


