Devlet Seçim Komisyonu'nun seçimlerin ikinci turunda spartilerden gelen itirazları değerlendirip karara bağlamasından sonra, kararlardan memnun olmayan partiler itirazlarını İdare Mahkemesi'ne yaptı.

Dün İdare Mahkemesi üyeleri bir araya gelerek itirazların bir bölümünü inceledi ve VMRO-DPMNE'nin 32 itirazını kabul etti. Buna göre Tsentar Belediyesi'nde 16 seçim biriminde oy işlemenin tekrarlanması bekleniyor. Bu seçim birimlerinde kayıtlı seçmen sayısının 4 bin olması sebebiyle belediye başkanlığı yarışı Pazar günü yeniden alevlenecek. Diğer yandan İdare Mahkemesi Struga'da bazı seçim birimlerindeki itirazları da kabul ederken, bu seçim birimlerindeki seçmen sayısının sonuçları etkileyeceği belirtiliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SDSM'nin Tsentar Belediye Başkan adayı Andrey Jernovski, mahkeme kararının demokrasi adına utanç verici olduğunu ve arkasında "Üsküp 2014" projesinin yattığını vurguladı.

İdare Mahkemesi, bugün de SDSM'nin Üsküp, Butel, Berovo, Karbintsi, Köprülü ve Gyorçe Petrov'daki seçimlerle ilgili gelen 60 itirazını karara bağlayacak.