Sivil İletişim Merkezi’nin son araştırmasına göre belediye ve bakanlık avukatları hizmetleri karşılığında yılda iki milyon avrodan fazla ücret alıyor.

Belediyeler ve bakanlıklara avukat alımı bu kurumların yazılı kuralları arasında yer almadığı gibi, avukatlık hizmeti alımı da Kamu İhale Kanunu kapsamına giriyor.

Geçen yıl yaklaşık 1,1 milyon avro harcayan belediyeler ve Üsküp Büyükşehir Belediyesi en fazla parayı öderken, bakanlıklar hukuk hizmetlerine 1 milyon avro ayırdı. Ödenen bu miktar, tüm devlet kurumlarının toplam tahmini bütçesinin üçte ikisi kadardır.

Avukatlara en çok maaş ödenen belediyeler Üsküp Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Baba Belediyesi olurken, bakanlıklar arasında Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yer alıyor.