Eğitim ve Bilim Bakanı Vesna Yanevska, bugün, Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi bünyesindeki Sendikalar Birliği’nin kuruluşunun beşinci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada, üniversite hocalarının maaşlarını %14 oranında artırdıklarını duyurdu.

Yanevska, “Sendikalarla ortaklık kuruyoruz. Yapıcı sosyal diyalog sayesinde yükseköğretimde maaş artışını başardık. Bu yılın Ocak ayından bu yana devlet üniversitelerinde çalışanların büyük çoğunluğunun geçmiş hizmet süreleri hariç brüt maaşları ortalama yüzde 14 civarında arttı. Çalışanların daha küçük bir kısmı için artış ortalama yüzde 8 civarındadır” açıklamasında bulundu.

Bakan Yanevska bu yıl UKİM’in bütçesinin 1,5 miyar denar artırıldığını, geçtiğimiz yıl 2,2 milyar denar olan harcamanın, bu yıl 3,7 milyar denara ulaştığını belirterek, “Bu, Hükümet ve Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın yükseköğretim de dahil olmak üzere eğitimin kalitesinde gerçek bir adım atma konusunda kararlı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle yatırımlarımızı artırdık ama akademik camiadan beklentilerimizin de yüksek olduğunu her zaman açıkça söylüyorum” dedi.

Advert