Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile beraberindeki heyeti taşıyan uçak, gece 21.08'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, havalimanında Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve yetkililer tarafından karşılandı.

Zelenskiy'nin bugün T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşmesi planlanıyor.

Karşılama Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde saat 14:05’te planlanmakta. Ardından iklili görüşme, Heyetler Arası Çalışma Yemeği, Anlaşma İmza Töreni ve iki liderin ortak basın toplantısı planlanmakta. 

Ankara’ya iner inmez gece paylaşımda bulunan Zelenskiy, yanında eşinin de bulunduğunu ve eşler arasında da eğitim ve kültürel etkinlikler olacağını belirterek, “Hoş bulduk Türkiye!” notunu paylaştı. 

Advert