2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Üsküp’te anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “İmago Plus” Derneği tarafından düzenlenen program, Arnavut Tiyatrosu’nda yoğun katılımla yapıldı.
Etkinliğe doktorlar, ebeveynler, öğretmenler, eğitim asistanları ve otizmli çocuklara destek sağlayan hayırseverler katıldı. Program, farkındalık oluşturmanın yanı sıra toplumsal dayanışmayı da güçlendirdi.

Etkinlikte dernek bünyesindeki çocuklar sahne alarak şiirler okudu ve müzik performansları sergiledi. Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen gösteriler, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
Program kapsamında sanat terapisi etkinliği düzenlendi. Bu çalışma ile çocukların kendilerini ifade etmeleri ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedeflendi. Ayrıca, derneğe destek veren hayırseverler, Stopanska Bankası Müdürü İmer Ologu, ZOR Derneği Başkanı Hacer V. Sulooca, 2B Müdürü Avni Berisha ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor, Yüksek Lisans Mezunu Olga Jotovska’ya da teşekkür plaketi takdim edildi.



