EKAYSağlık organizasyonunda düzenlenen VR destekli Anatomi Kursları, Dr. Bayri Kanlı ve Dr. Şair Şerif’in eğitmenliğinde Üsküp’te başladı. Kurslarla, Türkçe sağlık eğitimi alan öğrencilerin anatomiyi 3 boyutlu ve etkileşimli şekilde öğrenmesi hedefleniyor.


Anatomi 3 Boyutlu Deneyimle Öğretiliyor

Dr. Bayri Kanlı ve Dr. Şair Şerif tarafından yürütülen kurslarda, anatomi eğitimi yalnızca klasik yöntemlerle değil, sanal gerçeklik (VR) teknolojisi ile desteklenen modern uygulamalar üzerinden veriliyor.

Bu kapsamda öğrenciler, insan anatomisini VR gözlük aracılığıyla 3 boyutlu olarak inceleyerek daha gerçekçi bir öğrenme deneyimi yaşıyor.

Etkileşimli ve Motive Edici Eğitim

Anatomi pratik eğitimlerine entegre edilen VR destekli sistemin, öğrenciler açısından görsel olarak dikkat çekici, etkileşimli ve öğrenmeyi motive edici olduğu gözlemlendi.


Kalıcılık Oranı Daha Yüksek

VR destekli eğitim alan öğrencilerin, geleneksel yöntemlerle (model ve atlas kullanımı) eğitim alan öğrencilere kıyasla konuyu daha iyi kavradığı belirtilirken; araştırmaların, kazanılan bilgilerin 5–6 ay sonra bile yüksek düzeyde kalıcılık gösterdiğini ortaya koyduğu ifade edildi.


Kurslar Haziran 2026’ya Kadar Sürecek

Şubat ayında başlayan Anatomi Kursları, Haziran 2026’ya kadar devam edecek. Program kapsamında şu başlıklarda eğitim verilecek:
    •    İnsan Osteolojisi
    •    Miyoloji
    •    Organ Sistemleri
    •    Topografik Anatomi
    •    Nöroanatomi

Başarılı Öğrencilere Sertifika

Kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler, program sonunda sertifika almaya hak kazanacak.

Advert