T.C. Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, 10. Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları İstişare Toplantısı kapsamında bulunduğu Kuzey Makedonya’da dün temaslarını sürdürdü. Başkent Üsküp’te gerçekleştirilen program çerçevesinde Makedonya'da bulunan Arpaguş, siyasi ve dini temsilcilerle bir araya geldi.

Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşi, T.C. Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Şakir Fetahu ve Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy ile birlikte kabul etti. Görüşmede, Üsküp’te düzenlenen Balkan Dinî Liderler Zirvesi’nin, dinler arası diyalog ve iş birliğinin güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı. Ayrıca, birlikte yaşama kültürü ile dini toplulukların hoşgörü, anlayış ve bölgesel istikrara katkısına dikkat çekildi.

Hükümette Heyeti Başbakan Yardımcısı Sali kabül etti
Başbakan Yardımcısı Bekim Sali de hükümet binasında Arpaguş ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Türkiye ile kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi, dinler arası iş birliğinin geliştirilmesi ve kurumlar arası bağların derinleştirilmesi konuları ele alındı.

Kalkandelen’de tarihi mekânlar ziyaret edildi
Arpaguş ayrıca, Kalkandelen’de bulunan Alaca Camii ve Harabati Baba Tekkesi’ni ziyaret ederek bu yapıların tarihi ve kültürel önemi hakkında bilgi aldı. Heyet, Diyanet İşleri Başkanı’nın talebi üzerine Medrese “İsa Bey” kızlar bölümünü de ziyaret ederek eğitim faaliyetlerini yerinde inceledi.
Resmi kurumdan kabul
Öte yandan, Makedonya Dinî Topluluklar ve Dini Gruplarla İlişkiler Kurumu Direktörü Olivera Trajkovska tarafından da heyet onuruna resmi bir kabul gerçekleştirildi.
Heyet Türkiye’ye döndü
Çarşamba günü 10. Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısının ardından ziyaret programını tamamlayan heyet, dün Türkiye’ye döndü.


