Ulaştırma Bakanlığı, geçen yıl Kasım ayında belediyeler arası ve uluslararası tarifeli yolcu taşımacılığı için sefer saatlerinin onaylanmasına ilişkin yaptığı duyuruda, taşıyıcıların başvuruda bulunduğu otobüs hatlarının ön tahsisini yaptı.
Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda, “Belediyeler arası ve uluslararası karayolu trafiğinde yeni otobüs hatları yapılması veya mevcut hatlarda değişiklik yapılması için toplam 163 başvuru yapıldı. Bunlardan 59’u belediyeler arası tarifeli yolcu taşımacılığına, 104’ü ise uluslararası tarifeli yolcu taşımacılığına yönelik başvurulardır” ifade edilerek, belediyeler arası tarifeli yolcu taşımacılığı için 23 başvurunun kabul edildiği, 1 başvurunun kısmen kabul edildiği ve 35 başvurunun reddedildiği belirtildi. Uluslararası tarifeli yolcu taşımacılığı için ise 66 başvurunun kabul edildiği belirtilirken, 5 başvurunun kısmen kabul edildiği, 33’ünün ise reddedildiği bildirildi.
Talep edilen hatlara göre, taşıyıcıların belediyeler arası hatlarda en fazla ilgi gösterdiği noktalar Üsküp, Ohri, Kumanova, Kırçova, Kalkandelen, Gevgeli, Ustrumca olurken, uluslararası hatlarda ise İtalya, Almanya, Avusturya, İsviçte ve Arnavutluk’taki destinasyonlar yer alıyor.