Balkanlar’da ilmi çalışmaları ve çok yönlü mücadelesiyle iz bırakan Prof. Dr. Yusuf Hamzaoğlu’na Ankara'daki evinde anlamlı bir vefa ziyareti gerçekleştirildi. Bir ömrünü köklerine sadakatle adamış, hatıraları gelecek nesillere aktaran önemli isimlerden biri olan Hamzaoğlu, evinde ziyaret edilerek kendisine Vefa ve Şükran Beratı takdim edildi.

Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı tarafından gerçekleştirilen ziyaretin, duyulan vefa borcunun mütevazı bir ifadesi olduğu belirtildi. Vakıf yetkilileri, Balkanlar’ın yalnızca bir coğrafya değil; hatıraların, acıların ve kardeşliğin iç içe geçtiği derin bir gönül coğrafyası olduğuna dikkat çekerek, bu topraklara hizmet etmiş isimleri yaşatmanın önemli bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Ziyarete, Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzı Kuruşa’nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Ümit Kasum da katıldı.
Kıymetli hocanın evinde gerçekleşen buluşma, yalnızca bir ziyaret olmanın ötesine geçerek; hatıraların tazelendiği, duygu dolu anların paylaşıldığı anlamlı bir vefa buluşması olarak hafızalara kazındı.


