Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Silyanovska-Davkova, Resne Belediyesi’ne gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Yovan Tozievski, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette göç, genç nüfusun bölgeden ayrılması ve Prespa Gölü’nün korunması konuları öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Silyanovska-Davkova, görüşmelerde yerel sorunlara dair bilgi aldı; özellikle gençlerin Prespa bölgesinden göç etmesinin yarattığı sosyo-ekonomik etkiler gündeme taşındı.

“AB Prespa İçin” projesinin, Resne’nin kalkınmasına yönelik önemli yatırımlar sağladığını vurgulayan Silyanovska-Davkova, vatandaşlarla doğrudan temasın sorumlu ve şeffaf yönetimin temeli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, kültürel kurumlar ile Swisslion Agroplod – Resne üretim tesisini de ziyaret ederek kültürel mirasın ve ekonomik faaliyetlerin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Ziyaretin öğleden sonraki bölümünde ise sivil toplum temsilcileriyle çevresel sorunlar ve Prespa Gölü’nün korunması konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Silyanovska-Davkova yaptığı açıklamada, “Resne’nin daha sık ziyaret edilmesi gerekiyor; sadece güzelliği, tarihi veya gölü için değil, aynı zamanda geleceği için. Prespe Gölü’nün korunması ulusal bir sorumluluk olmalı. Bu bölgenin büyük bir potansiyeli var ve gençlerin burada kalabilmesi için stratejik adımlar atmalıyız.” dedi.