Kuzey Makedonya’nın Merkez Jupa Belediyesi, kuruluşunun 30. yıl dönümünü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile birlikte büyük bir coşkuyla kutladı. Dünyadaki soydaşlarımız için büyük anlam taşıyan 19 Mayıs kutlamaları, Merkez Jupa’da bu yıl adeta çifte bayram havasında geçti. Programa TDP Genel Başkanı Zülfikar Zeynula ve TDP Milletvekili Beycan İlyas da katıldı. 

Program kapsamında konuşma yapan Belediye Başkanı Ariyan İbraim, belediyenin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen eski dönem belediye başkanlarına teşekkür ederek, belediyenin gelişim süreci, yapılan çalışmalar ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Ardından söz alan TDP Genel Başkanı Zülfikar Zeynula, Merkez Jupa Belediyesinin Türk toplumu açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, belediyenin bugüne kadar elde ettiği başarıların takdire değer olduğunu ifade etti. Zeynula, gençlerin eğitimine, kültürel değerlerin korunmasına ve belediyenin gelişimine yönelik çalışmaların önemine de vurgu yaptı.

Kutlama programında ayrıca Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu, Necati Zekeriya İlköğretim Okulu ve Ata Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kültür ve sanat gösterileri büyük beğeni topladı. Öğrencilerin sahne performansları programa renk kattı.

Program sonrasında ise belediye genelinde öğrencilerin katılımıyla bilim ve hayırseverlik etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler, gençlerin sosyal dayanışma ve toplumsal bilinç alanında aktif rol almasına katkı sağladı.

Merkez Jupa Belediyesi’nin 30. kuruluş yılı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın aynı gün kutlanması, bölgede unutulmaz bir bayram coşkusu yaşattı.