T.C. Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy bugün, Çevre ve Mekansal Planlama Bakanı Muhamet Hoca’yı ziyaret etti.
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki güçlü ikili ilişkiler çerçevesinde, çevre alanında iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, iki ülke arasındaki stratejik ortaklık yüksek düzeyde değerlendirilirken, Türkiye’nin Kuzey Makedonya’nın kalkınmasına sunduğu sürekli katkıdan dolayı teşekkür edildi.

Taraflar, karşılıklı diyaloğun derinleştirilmesi ve ortak çıkarlara hizmet eden alanlarda iş birliğinin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Toplantıda ayrıca yaklaşan uluslararası etkinlikler de ele alındı. İstanbul’da düzenlenecek Dünya Su Forumu ile Antalya’da gerçekleştirilecek COP31 Zirvesi kapsamında, çevrenin korunmasına yönelik somut adımların atılması ve vatandaşların yararına olacak sürdürülebilir kalkınma politikalarının teşvik edilmesi için koordinasyon sağlanacağı belirtildi.




