ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD dışında üretilen tüm otomobillere %25 gümrük vergisi uygulanacağı duyurusunun ardından Kuzey Makedonya Hükümeti açıklamada bulundu.
Hükümet yayınladığı açıklamada, “ABD’nin gümrük masraflarına ilişkin kararı bizim açımızdan ABD yönetiminin beklediği bir karar ve bu karar dünyadaki hiçbir ülke tarafından -İngiltere, Kanada, Avrupa Birliği ve diğer yüzlerce ülke dahil- göz ardı edilmemiştir” denildi.
Hükümet ekiplerinin bir süredir olası sonuçları analiz ettiği ve birlikte durumu aşmak için bir plan hazırladıkları ifade edilirken, “Bu kararın ekonomimiz üzerinde büyük bir etkisi olmayacak ama ileriye dönük net bir planımız var” diye ifade edildi.
ABD yönetimiyle temasların üst düzeyde devam edeceği ve Hükümet’in çözüm bulmak ve planı hayata geçirmek için çalışacağının ifade edildiği açıklamada, “Bu, dünya ticaret ilişkilerini yeniden müzakere etme girişimidir. Gerekli olan ve şu anda bazıları için çok etkisi yaratsa da, diğerleri için bir fırsat olacaktır” denildi.