Kuzey Makedonya’da yıllık enflasyon ağustos ayında yüzde 2,6 olarak gerçekleşti. Hükümet, verilerin fiyat istikrarının devam ettiğini gösterdiğini açıkladı.

Avro bölgesinde ağustos ayı enflasyonu yüzde 3,3 olarak tahmin edilirken, Kuzey Makedonya’da yüzde 2,6 seviyesinde kaldı. Böylece ülkenin enflasyonu ikinci ay üst üste avro bölgesinin altında gerçekleşti.

Ağustos 2022’de yüzde 16,8 olan enflasyonun yüzde 2,6’ya gerilemesine dikkat çeken Hükümet, bunun fiyat baskısındaki önemli düşüşü gösterdiğini belirtti.

Öte yandan sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 1,3, yılın ilk yedi ayında ise yüzde 0,9 arttı. Hükümet, fiyat istikrarı, yatırımlar ve ekonomik büyümeyi destekleyen politikaların sürdürüleceğini bildirdi.

Advert