Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Milletvekili Müferra Şinik, Bulgaristan Hürriyet ve Şeref Partisi Kurucu Başkanı Eski Milletvekili Kasım Dal ve  Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’e  tebrik ziyaretinde bulundu.  


YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’e yeni görevinde başarılar dileyen Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip  konuşmasında, YTB ile geçmiş dönemlerdeki işbirliğin devam edeceğine inandıklarını belirtti.  Görüşmede ayrıca  Kosova ve Doğu Makedonya’da yaşayan  Türkler ve sorunları üzerine çözüm önerilerinde  bulunuldu ve  Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki tarihi ve kültürel bağlardan kaynaklanan ilişkilerin önemi vurgulandı. Ziyarette ayrıca, özellikle eğitim ve sosyal kültürel konularda ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değinildi.

YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül: “Proje Desteği Sağlıyoruz”


YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül konuşmasında Başkanlığın kuruluşundan bugüne geçen dört yıl içerisinde yurtdışı vatandaşlar, soydaş ve akraba topluluklarla ilişkilerin geliştirilesi ve Türkiye bursları konusunda önemli çalışmalara imza attığını yeni dönemde Türkiye Burslarının uluslararası burs sistemleri ile rekabet edecek seviyeye gelmesini arzu ettikleri ve bu doğrultuda çalışmaları yürüttükleri ayrıca Başkanlığın sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan ve Balkan ülkeleri ile kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik projelere proje desteğini sağladığını  ifade etti.


 

Advert