Makedonya Savunma Bakanı Zoran Yolevski, Karadağ'ın Burda şehrinde düzenlenen ABD-Adriyatik Grubu ülkelerinin savunma bakanları toplantısına katıldı.
Toplantının ikinci panelinde konuşan Bakan Yolevski, Afganistan'daki barış gücü ve Makedonya'nın katkısı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yoelvski, "Afganistan ve Afgan halkının daha iyi bir geleceğe sahip olması için çalışan ve fedakarlıkta bulunan askerlerimizle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Yolevski, İSAF misyonundaki başarının, Balkan ülkeleri arasında nasıl işbirliği yapılabileceği konusunda örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi.
A-5 ülkelerinin Savunma Bakanları, içinde Makedonya'nın NATO üyeliğini güçlü bir şekilde destekleyen ortak açıklamaya da imza attı.
Budva'daki zirve kapsamında Savunma Bakanı Yolevski, ABD Savunma Bakanlığı Sekreter Yardımcısı Evelyn Farkas başta olmak üzere bölge ülkelerindeki mevkidaşlarıyla da bir araya geldi.
Gündem
Çok Okunanlar
1
Üsküp’te Türk çayı tanıtıldı
2
Makedonya-Türkiye Dostluk Grubu Dışişleri Bakanlığında Temaslarda Bulundu
3
“Makedonya’dan Ankara’ya: Cumhuriyetin Kurucu Kadrosunun Makedonya’daki Kökleri” Konferansı Düzenlenecek
4
Bölge Kestanesi Pazarın En Çok Talep Gören Ürünlerinden Biri Olmaya Devam Ediyor
5
Gazeteciler Cemiyeti’nden Kuzey Makedonya’da basın diplomasisi ve işbirliği temasları


