AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu ve beraberindeki heyet, Kuzey Makedonya temasları kapsamında Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Merkezi’ne resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

TDP Genel Başkanı Zülfikar Zeynula ve parti heyeti tarafından karşılanan Kürşad Zorlu ile beraberindeki heyetle gerçekleştirilen görüşmede, Kuzey Makedonya’daki Türk toplumunun mevcut durumu, karşı karşıya bulunduğu meseleler ve Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkiler ele alındı.

Görüşmede ayrıca Türk Demokratik Partisi ile AK Parti arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesi, Balkanlar’daki Türk varlığının korunması ve geliştirilmesi, Türk dünyası arasındaki iş birliği ve dayanışmanın artırılması konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

TDP Genel Başkanı Zülfikar Zeynula, Kuzey Makedonya Türk toplumuna gösterdiği yakın ilgi ve destekten dolayı Kürşad Zorlu’ya teşekkür ederek, Türkiye ile Balkanlar arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

Advert