Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bulunan Tuzi 25 Mayıs Lisesi Spor Salonu’nu yeniledi.
TİKA, Karadağ'da hem öğrenci ve öğretmenlerin çağın gereksinimlerine uygun, modern ve kaliteli bir eğitim ortamına kavuşmaları, hem de Karadağ Milli Eğitiminin modernizasyonu konularında ülkeye önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. 2018 yılı eğitim alanı projeleri dahilinde Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı-TİKA işbirliğinde tamamlanan Tuzi 25 Mayıs Lisesi Spor Salonu’nun açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Karadağ Milli Eğitim Bakanı Damir Şehoviç, T.C Karadağ Büyükelçisi Songül Ozan, TİKA Podgoritsa Koordinatörü Enver Resuloğulları, Lise Müdürü Miliana Dabovic, lise öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Karadağ Milli Eğitim Bakanı Damir Şehoviç, bugüne kadar TİKA işbirliğinde yüze yakın eğitim projesi gerçekleştirildiğini belirterek, TİKA tarafından onarımı tamamlanan spor salonunun, Tuzi 25 Mayıs Lisesi öğrencilerinin eğitim şartlarının yükseltmesinde büyük bir rol oynayacağını kaydetti. Şehoviç, projenin 2018 yılında TİKA ile işbirliği içerisinde eğitim alanında tamamlanan 4 projeden biri olduğuna vurgu yaparak desteklerinden dolayı Karadağ hükümeti adına, TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.
TİKA Podgoritsa Koordinatörü Enver Resuloğulları, TİKA’nın 2007 yılından bugüne Karadağ’da 320’den fazla proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini, bu proje ve faaliyetlerin eğitim, sağlık ve kültürel işbirliği başta olmak üzere çeşitli sektörler ve Karadağ ülkesinin farklı şehirlerinde uygulandığını belirtti. Açılışı yapılan “Tuzi 25 Mayıs Lisesi Spor Salonu” projesinin TİKA’nın bugüne kadar Karadağ eğitim altyapılarını desteklemek için geliştirdiği 90’dan fazla projeden biri olduğunu vurguladı.
Tuzi 25 Mayıs Lisesi’nde 450 öğrenci Arnavutça ve Karadağca dillerinde eğitim görüyor.