LGBTİ+ Üyeleri T.C. Üsküp Büyükelçiliği Önünde Protesto Düzenledi

Protestolar cuma vaktine denk getirildi. Saat 12.00’de, başlayan protestolar önce sakin daha sonra elçilik önünde sloganlar atılarak ve metin okunarak devam etti.

Gündem - 18-09-2026 12:45

Bugün Türkiye’deki LGBTİ+ gruplara destek amacıyla, Üsküp’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde sembolik bir protesto düzenlendi. Protestolar cuma vaktine denk getirildi.  Saat 12.00’de, başlayan protestolar önce sakin daha sonra elçilik önünde sloganlar atılarak ve metin okunarak devam etti. 

Türkiye’de gözaltına alınan LGBTİ+ üyelerinin kriminal olmadıkları gerekçesi ile serbest bırakılmaları istendi. 

Ne Olmuştu?
İstanbul'da faaliyet gösteren 10 işletme ile 6 LGBTİ+ derneğinin de aralarında bulunduğu 54 iş yeri, ev ve derneğe 12 ve 13 Eylül tarihlerinde operasyon düzenlendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca  "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "fuhuş", "müstehcenlik" ve "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak veya satın almak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 35 şüpheliye karşı işlem yapıldı.

Günün Diğer Haberleri