Karbintsi Belediyesi Türklere karşı ayrımcılık yapıyor

Ayrımcılığı Önleme Komisyonu, Karbintsi Belediyesi’nde Türk dili resmiyeti ve hakça temsil konusunda Türk halkına yönelik ayrımcılık yapıldığına karar verdi.

Makedonya - 22-11-2024 14:38

2021 sayımı sonuçlarına göre Karbintsi Belediyesi’nin toplam nüfusu 3.420 olup, bunun 2.159’u Makedon, 857’si Türk ( %25.05 ) ve 15’i Rom olarak belirlenmiştir. Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSITEB), Karbintsi Belediyesi’nin Türkçe’nin resmi dil olarak tanınması ve “hakça temsil” ilkesi konusunda Türk halkına ayrımcılık yaptığını iddia ederek 12 Ağustos 2024 tarihinde Ayrımcılığı Önleme ve Koruma Komisyonu’na bir şikayet mektubu sundu.

Komisyon, Karbintsi Belediyesi’nde Türk dili resmiyeti ve hakça temsil konusunda Türk halkına yönelik ayrımcılık yapıldığına karar vermiştir. Bu doğrultuda, komisyon belediyeye, anayasa ve ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde gerekli düzeltmeleri yapması için 6 ay süre tanımış, aksi halde yargı süreci başlatılacağını bildirdi.

Kaynak: MATÜSİTEB 

Günün Diğer Haberleri