Kuzey Makedonya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Kuzey Makedonya Milletvekili Salih Murat, beraberindeki heyetle birlikte Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nı ziyaret etti.
YTB Başkanı Abdulhadi Turus, görüşmede Kuzey Makedonya’daki Türk toplumunun kimliğinin ve ana dilinin yaşatılması, eğitim ve gençlik alanlarında yürütülen çalışmalar ile sivil toplum kuruluşları arasında geliştirebilecek iş birliği imkânlarının değerlendirildiğini ifade etti.
Turus, Balkanlar’daki kardeşlerle ortak tarih ve kültürel mirasın yüklediği sorumluluk doğrultusunda hareket etmeye ve aralarındaki gönül bağlarını her alanda güçlendirmeye devam edeceklerini kaydetti.
TİKA’nın Kuzey Makeodnya’daki çalışmaları ele alındı
TİKA Başkanı Abdullah Eren de, gerçekleştirilen görüşmede iki ülke arasındaki köklü tarihî bağlardan beslenen dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin, iş birliği imkânlarının ve TİKA’nın Kuzey Makedonya’da yürüttüğü faaliyetlerin de alındığını belirtti.
Kuzey Makedonya’da insan hayatına dokunan ve kalıcı değerler üreten çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Eren, ortak tarih ve güçlü gönül bağlarının bu çalışmalara ilham verdiğini ifade etti.