Üsküp’te Atık Skandalı: İki Yetkiliye Çevreyi Tehlikeye Atma Suçlaması

Üsküp Başsavcılığı, Kamu Temizlik Kurumu’nda görevli iki kişi hakkında “çevreyi ve doğayı atık yoluyla tehlikeye atma” suçundan soruşturma başlattı.

Gündem - 29-10-2025 12:14

Üsküp Cumhuriyet Başsavcılığı, “Komunalna Higiena – Skopje”de görev yapan iki yetkili hakkında çevreyi tehlikeye atma suçlamasıyla soruşturma başlattı. Şüphelilerden birinin vekaleten genel müdür, diğerinin ise atık yönetimi sorumlusu olduğu bildirildi.

Savcılığın açıklamasına göre, iki yetkili, atık yönetimi yasasına ve belediyenin temizlik planına aykırı davranarak kent genelinde evsel atıkların toplanması ve taşınmasında ciddi ihmalde bulundu. Bu ihmaller sonucu, kamu alanlarında ve yolların kenarlarında yasa dışı küçük çöplüklerin oluştuğu, bunun da toprak, hava ve su kalitesini bozarak halk sağlığını riske attığı tespit edildi.

Olay, savcılığın talimatıyla yapılan olağanüstü çevre denetimleri ve Halk Sağlığı Enstitüsü’nün hazırladığı uzman raporuyla doğrulandı.

Tanıklara müdahale etme ve suçun tekrarı riskine dikkat çeken savcılık, iki şüpheli hakkında tutuklama talebini Üsküp Asliye Ceza Mahkemesi’ne iletti.

Günün Diğer Haberleri