Üsküp Müftülüğü tarafından, Bursa İl Müftülüğü iş birliğinde Üsküp ve çevresinde görev yapan muallimelere yönelik “Mektep-Eğitimin Yuvası” başlıklı üç günlük seminer düzenlendi. Bursa’da gerçekleştirilen programa muallimelerin yanı sıra Üsküp Müftüsü Dr. Qenan Ef. İsmaili adına Üsküp Müftülüğü görevlisi Ali Ef. Ziberi, Üsküp Müftülüğü Kadınlar Kolu Başkanı ve program sorumlusu Mübera J. Asani ve diğer heyet katıldı.
Kur’an eğitimi ve muallimelik ele alındı
Programda Bursa’nın tarihi ve manevi mirası, Türk-Balkan ilişkileri, Kur’an eğitimi ve öğretim yöntemleri ele alındı. Bursa İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, “Harflerden Hayata-İz Bırakan Bir Muallime Olmak” başlıklı sunum gerçekleştirdi.
Seminer kapsamında Bursa’nın tarihi ve dini mekanları da ziyaret edildi. Muallimeler, Ulu Cami, Emir Sultan Camii ve Yeşil Camii gibi önemli mekanları gezerek Bursa’nın tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi aldı.
İki müftülük arasında iş birliği
Üsküp Müftülüğü heyeti ayrıca Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe’yi ziyaret etti.
Seminerin, Bursa ve Üsküp müftülükleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine ve din eğitimi alanında tecrübe paylaşımının artırılmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.