TDP, VMRO’nun Koalisyonuna Dahil Oldu

Kuzey Makedonya'da iktidardaki VMRO-DPMNE'nin öncülük ettiği "Senin Makedonyan" koalisyonu ile Türk Demokratik Partisi (TDP), Üsküp'teki VMRO-DPMNE Genel Merkezi'nde resmi koalisyon anlaşması imzaladı. Anlaşmayla birlikte TDP hükümet koalisyonuna katılırken, parlamentodaki çoğunluk da güçlenmiş oldu.

Siyaset - 10-07-2026 16:22

Kuzey Makedonya'da iktidardaki VMRO-DPMNE'nin öncülük ettiği "Senin Makedonyan" koalisyonu ile Türk Demokratik Partisi (TDP), Üsküp'teki VMRO-DPMNE Genel Merkezi'nde resmi koalisyon anlaşması imzaladı. Anlaşmayla birlikte TDP hükümet koalisyonuna katılırken, parlamentodaki çoğunluk da güçlenmiş oldu.

Mitskoski: “TDP’nin Kadrolarına Güveniyoruz”

İmza töreninde konuşan Başbakan ve VMRO-DPMNE Genel Başkanı Hristiyan Mitskoski, anlaşmanın parlamenter çoğunluğu güçlendirmek ve siyasi istikrarı korumak açısından önemli bir adım olduğunu söyledi. TDP'nin koalisyona katılmasıyla iktidar blokunun Meclis'teki milletvekili sayısının 59'a yükseldiğini belirten Mitskoski, Türk toplumunun ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

TDP Hükümete Bakanlıkla Katılacak

Mickoski, TDP'nin hükümette yer alacağını ve partiye bir devlet bakanlığı verileceğini açıklayarak, bakanın isminin gelecek hafta hükümette yapılacak revizyonun ardından kamuoyuna duyurulacağını ifade etti. Ayrıca TDP'nin yalnızca bakanlıkla sınırlı kalmayacağını, ilerleyen dönemde diğer kamu kurumlarında da üst düzey görevler üstleneceğini söyledi.

Zeynula: "Türk Toplumu Yeniden Bakanlıkla Temsil Edilecek"

TDP Genel Başkanı Zülfikar Zeynula ise imzalanan anlaşmanın karşılıklı güvene, ortak hedeflere ve uzun vadeli siyasi iş birliğine dayandığını belirterek, Başbakan Mickoski'ye partilerine gösterdiği güven ve samimiyet dolayısıyla teşekkür etti.

Zeynula, TDP'nin hükümetin istikrarına katkı sağlayacağını, vatandaşların yararına olan projeler ile parlamentodaki yasa değişikliklerine destek vereceğini ifade etti. Uzun yılların ardından Türk toplumunun yeniden bir devlet bakanı ile hükümette temsil edileceğini belirten Zeynula, önceliklerinin gençlere istihdam sağlamak ve devlet kurumlarında Türk toplumunun temsilini güçlendirmek olduğunu söyledi.

"Avrupa Cephesi'nden Ayrıldıktan Sonra VMRO-DPMNE ile Anlaştık"

TDP lideri ayrıca, ekim ayından itibaren farklı devlet kurumlarında da Türk temsilcilerin görevlendirileceğini ifade ederek, bu iş birliğinin seçim odaklı değil, uzun vadeli bir siyasi ortaklık olduğunu vurguladı. Zeynula, partilerinin Avrupa Cephesi'nden yerel seçimler öncesinde ayrıldığını, VMRO-DPMNE ile ise şimdi anlaşarak koalisyona katıldıklarını sözlerine ekledi.

 

Günün Diğer Haberleri