Oy kullanma işlemi yarın başlıyor

- 12-07-2020 12:00

Kuzey Makedonya’da 15 Temmuz erken parlamento seçimlerinde 1 milyon 814 bin 263 kayıtlı seçmen açılacak 3 bin 390 sandıkta y kullanabilecek.

Bu kez Kovid 19 salgını nedeniyle ilk kez oy kullanma işlemi üç gün sürecek.

13 Temmuzda Kovid 19 hastaları ve izolasyonda olan seçmenler oylarını kullanacak. Oy kullanmak için Devlet Seçim Komisyonuna başvuru yapan Kovid 19 hastaları veya izolasyondaki seçmenlerin sayısı 770. Bunların 718’i 57 farklı belediyede oy kullanabilecek.

Devlet Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada bu hastaların oy kullanma işlemlerini gerçekleştirmeleri üzere özel sandık görevlilerinin oluşturulduğu belirtildi.

14 Temmuz Salı günü evden çıkamayan yaşlı ve hastalar, kronik hastalar, mahkumlar, huzur evlerindeki yaşlılar ve ev hapsinde bulunanlar oylarını kullanacak. Bu kategoride oy kullanmak için başvuran 9 bin 499 kişiden 8 bin 852’sinin başvurusu kabul edildi.

15 Temmuz Çarşamba günü ise geriye kalan tüm seçmenler sandık başına gidebilecek. Bu seçimlerde sandıklar 07.00’da açılıp, 21.00’da kapanacak. Salgın nedeniyle oy kullanma işlemi için verilen süre iki saat uzatılacak.

 

Günün Diğer Haberleri