Mucunski: Türkiye ile siyasi, ekonomik ve ticari iş birliğini daha da geliştirmekte kararlıyız

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Timço Mucunski, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ile gerçekleştirdiği görüşmede, siyasi, ekonomik ve ticari iş birliğinin güçlendirilmesini ele aldıklarını açıkladı.

Gündem - 27-06-2026 23:18

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Timço Mucunski, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamada, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Mucunski, son dönemde düzenlenen Türkiye-Kuzey Makedonya İş Forumu ile sürdürülen yoğun siyasi diyaloğun, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın daha da derinleştirilmesi için yeni fırsatlar sunduğu konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Görüşmede, karşılıklı iş birliğinin farklı alanlarda somut projelerle desteklenmesi ve mevcut ortaklığın daha ileri seviyeye taşınması yönündeki ortak irade de vurgulandı.

 

Günün Diğer Haberleri