MERHUM ARİF BÜTÜÇ'ÜN AİLESİ TİKA'YI ZİYARET ETTİ

Gündem - 11-01-2024 08:13

Kosova’nın Türk kasabası Mamuşa'nın efsane Belediye Başkanı Merhum Arif Bütüç'ün damadı Mülazim Mazrek, kızı, tornu ve ailesi baba dostu TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'i Ankara'da  ziyaret etti. Yıllardır Kosova Türkleri için yaptığı çalışmalardan  dolayı teşekkür ettikleri Çevik ile hatıra fotoğrafı çekerek sosyal medyada paylaşan Mülazim Mazrek, TİKA’nın Mamuşa da inşaa ettiği okulda bir süre okul müdürlüğü görevinde bulunmuş ve Türk toplumunun eğitim ve öğretimine önemli katkılar sağlamıştı.

DR. MAHMUT ÇEVİK, ARİF BÜTÜÇ'ÜN VEFATINDAN ÖNCE  CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE SON KEZ GÖRÜŞMESİNE VESİLE OLMUŞTU

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Balkanlarda Mamuşa'yı çamurdan kurtaran Belediye Başkanı olarak da  bilinen ve bir ömür Türk dili, kültürü ve Türk varlığının devamı  için çalışan merhum Arif Bütüç'ü vefatından 5 gün önce  Kosova- Mamuşa'da evinde ziyaret ederek, o hafta  İstanbul'da gerçekleşecek olan  "Büyük Rumeli BuluşmasıTöreni"ne Arif Bütüç'ün de katılması için kendisini davet etmişti. 

Büyük gönül verdiği Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın elinden o gün heyecan ile  plaketini alan Merhum Arif Bütüç,

tören sonrası Kosova'ya dönmüş ve  1-2 gün sonra Kosova'da kalp krizinden dolayı ebediyete irtihal etmiş ve çok sevdiği Mamuşa'da toprağa verilmişti.

Merhum Arif Bütüç, evine yapılan ziyaret sonrasında "Balkanların ve Türk Dünyasının gönül insanı, adam gibi adam" diyerek sosyal medyadan paylaştığı duygu dolu  mesaj ile TİKA Başkan Yardımcı Dr. Mahmut Çevik'in kendi evini ziyaret etmesinden ne kadar mutlu olduğunuda ayrıca  ifade etmişti.

ARİF BÜTÜÇ KİMDİR: 

Kosova Demokratik Türk Partisi’nde ve  Kosova Türk Adalet Partisi ve Kosova Adalet Türk Partisi çatısı altında siyaset yapan merhum Arif Bütüç, Türk kasabası   Mamuşa’nın belediye statüsü kazanmasında, önemli rol oynamış ve Mamuşa'nın  İlk belediye başkanı  olarak üç dönem görevine devam etmişti.

Türkiye’deki  belediyeler ile kardeş belediye protokolü imzalayarak, Mamuşa’nın tanıtımına ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan Bütüç, Mamuşa Anadolu ilköğretim Okulu ve Mamuşa Atatürk Lisesi’nin inşa edilmesine önemli katkı sağlamış ve  okulların açılışını ise Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yapmıştı.

Günün Diğer Haberleri