Makedonyalı üniversite hocaları ve öğrenciler, yeni eğitim reformlarını prortesto etmek amacıyla dün akşam meclis önünde toplandı. Kalabalık, mumlar yakarak Makedonya eğitimini sembolik olarak meclis önünde defnetti.
Protestonun organizatörlerinden olan İvan Nikolovski getirilen yasa hakkında şöyle konuştu: "Bu gece burada Makedonya eğitim sistemini defnetmek için burada bulunmaktayız bunu da Meclis önüne mumlar yakarak yapmaktayız. Hükümetin bizim istediğimiz bu yasanın geri çekilmesi hakkında kayıtsız kalması ve bizim istemediğimiz yeni bir eğitim sistemine girmemizi sağladılar."
Ardından, Meclisin bahçesinde, mumlarla bir daire yapıp hazırlanan broşürleri o çemberin içine attılar.
Hocalardan Buyar Saiti ise, "Birkaç ay kendi haklarımızı savunmak için çabaladığımız ve bu protestolarda bir olup kendimiz ve geleceğimiz için istemediğimiz fakat hükümetin yine kendi bildiğini yapıp bu yasayı oylama sayesinde bugün gerçekleştirdiği için burada bulunuyoruz. Bu gün oybirliğiyle bu yasanın getirlmesini oylayan çoğu insanın bu yasayı iyice okumadığını düşünüyorum. Yoksa kimse böyle bir yasanın getirilmesini istemez. Fakat biz yine haklarımız için durmayıp bu protestolara devam edeceğiz" diyerek tepkisini gösterdi.
AK Parti Heyeti Meclis’te Temaslarda Bulundu
12:55 - Gündem