Studeniçan Belediyesi’ne bağlı Aşağı Koliçani köyündeki Mustafa Kemal Atatürk İlkokulunun öğrencileri, öğretmenleri ve Okul Müdürü Sabri İmer, Kuzey Makedonya Meclisini ziyaret ederek Meclisin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ağırlıklı olarak Türkçe eğitim veren Mustafa Kemal Atatürk İlkokulunun öğrencileri, ziyaret kapsamında Meclisin tarihî bölümlerini, çalışma alanlarını ve Genel Kurul salonunu gezdi.
Öğrenciler Meclis Başkanı Gaşi ve Türk Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi
Öğrenciler, ziyaret kapsamında Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşi tarafından kabul edildi. Görüşmeye Türk Milletvekilleri Sali Murat ve Recep İsmail de katıldı.
Meclis Başkanı Afrim Gaşi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu tür buluşmalar bana geleceğin bilgi, değerler ve büyük hayallerle inşa edildiğini hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sırasında öğrencilere Meclisin görev ve yetkileri, kanun yapım süreci ve denetim mekanizmaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca Meclisin ülkenin demokratik yapısına ve çok kültürlü toplumuna katkısı anlatıldı.
Ziyaretin, öğrencilerin demokratik kurumları yakından tanımaları ve Meclisin çalışmaları hakkında bilgi edinmeleri açısından önemli olduğu belirtildi.