AB, Balkan Rotasını Kapatıyor Mu?

Gündem - 07-03-2016 09:59


Avrupa Birliği ülkeleri liderlerinin, bugün Brüksel’de yapacakları olağanüstü toplantıda göçmenlerle ilgili önemli kararlar alması bekleniyor.

Bunlardan birinin de “Balkan rotasının” kapatılması olduğu kaydediliyor. Avrupa Konseyi Başkan Donald Tusk, hem bugün hem de önümüzdeki günlerde Türkiye’yle yapacakları zirvede olumlu sonuçlar alınacağına lan inancını yineledi.

Tusk’a göre Balkan rotasının kapatılmasıyla sorunlar sona ermezken, burada göçmenlerin geçişini azaltacak bir Türkiye’ye de gerek duyulduğunu sözlerine ekledi.

Yunanistan’ın göçmenler için bir “Terminal” haline gelmesini öngören anlaşmaya kapsamında, güney komşuya 700 milyon avroluk bir mali yardım yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan üzerinden AB ülkelerine giriş yapan göçmenlerin sayısı 800 bin aşırken, bu yılki sayı 130 bine dayandı.

Günün Diğer Haberleri